We zitten nu een half uurtje te proberen de HvNL video terug te kijken. We waren  namelijk op TV! Vroeg opstaan heeft zo z’n voordelen. Bijna op poleposition bij de start en dé blikvangers van de dag naast ons geparkeerd.

 

En dan wachten hè, in de kou en regen tot we eindelijk de fakkels aan konden steken en de sirenes en boerderijdieren konden vrijlaten. Op naar Kopenhagen. Verwachte aankomsttijd: 17.00 uur. Werkelijke aankomsttijd 21.00! Dat zat namelijk zo: vandaag kregen we de opdracht om de auto 15cm hoog op pootjes van lego te zetten. En dat bleek moeilijker dan gedacht. Maar nadat we via een deense marktplaats op het spoor kwamen van 3 kg lego (a 100 kr. per kilo) begon één gedachte zich toch wel erg nadrukkelijk in ons hoofd te nestelen… het zou wel eens kunnen lukken!

 

Helaas, de eigenares van de lego kwam, zo bleek na een telefoontje, pas om 22.00 thuis. De finish moest vóór 22.30 gebeuren. Dat zou dus nooooit lukken. Maar wacht, misschien konden we haar vader George bellen. George zei “kom maar langs”. Zo gezegd zo gedaan en een uurtje later zaten we gezellig te legoën…

 

…en te legoën en te legoën…

 

 …en de auto op te krikken.

Het kostte Jonan 2 van zijn levens, maar het lukte (nipt).

Snel naar Mads. Een lego ‘elg’ ophalen. Mads is een Deense college van Frank. Het hele deense kantoor was ingeschakeld om een zeldzame lego-eland te regelen. En ook dit lukte dus!

 

 Onze verbazing was trouwens wel groot dat in Kopenhagen de elanden nog bij bosjes in originele verpakking verkrijgbaar waren. But who cares, 11 punten in de pocket. Op naar Zweden. Tot morgen!